Convect Beheer neemt deel aan de speciale informatiedagen van VvE Belang

In een dag op de hoogte zijn van de belangrijkste ontwikkelingen. Dat is het doel van de informatiedagen die VvE Belang dit najaar op 10 plaatsen in het land organiseert.  

Ook Convect Beheer voorziet zowel bestuurders als professionele beheerders van interessante informatie over hoe het beheer van de VvE nog efficiënter en transparanter kan! 

Appartementseigenaren kunnen zich verder uitgebreid laten informeren over de Wet verbetering functioneren VvE’s, de laatste stand van zaken met het nieuwe modelreglement,  energiebesparing en energietransitie en de route naar een gasloos 2050. Ook het functioneren van de VvE zelf, haar financiën en het onderhoud aan het gebouw komt aan bod. 

Deelname aan de informatiedagen is gratis. Aanmelding kan via www.vvebelang.nl 

VvE belang is het kenniscentrum van en de belangenorganisatie voor de VvE. Zij organiseert jaarlijks deze informatiedagen om bestuursleden en individuele eigenaren te helpen met hun taken.

Convect Beheer is aanwezig op de volgende locaties:

Maandag 30 oktober 2017 Congrescentrum 1931 Brabanthallen, Den Bosch
Woensdag 1 november 2017 IJsselhallen, Zwolle
Maandag 6 november 2017 Omnisport, Apeldoorn
Maandag 13 november 2017 Jaarbeurs, Utrecht
Woensdag 15 november 2017 Ahoy, Rotterdam
Donderdag 23 november 2017 Evoluon, Eindhoven
Dinsdag 28 november 2017 Philharmonie, Haarlem
Donderdag 30 november 2017 Louwman Museum, Den Haag

 

Programma:

09.30 uur: ontvangst; de informatiemarkt is open!

10.45 uur: VvE-actualiteiten: de Wet verbetering functioneren VvE's, het nieuwe modelreglement, energiebesparing en energietransitie, de VvE en haar financiën en onderhoud aan het gebouw.

12.00 uur: lunchpauze en gelegenheid voor bezoek informatiemarkt

13.00 uur: drie presentaties:

  1. Help! Mijn VvE heeft (g) een bestuur! Wat doet u als uw VvE bestuurloos dreigt te raken (of al is)? 
  2. Verborgen gebreken; hoe lossen we die op?  Waarmee moet u rekening houden op juridisch gebied? Wanneer (en waarvoor) kunt u de aannemer aansprakelijk stellen na een verbouwing of renovatie?
  3. Uw pand in een nieuwe, energiezuinige jas. Verduurzaming van uw complex; hoe pakt u dat aan? Met praktijkvoorbeelden om een energieneutraal pand te realiseren.

14.00 uur: pauze en gelegenheid voor bezoek informatiemarkt

15.00 uur: drie presentaties:

  1. Schade aan het gebouw; hoe gaan we dat oplossen?  Hoe doet u dat en welke rol speelt de verzekering?
  2. Betalingsproblemen binnen de VvE? Betaalt een eigenaar zijn periodieke of extra bijdrage niet? Wat moet u doen. Incasso van aanmaning tot executie!
  3. Van gas naar duurzame opwekking. We gaan van het gas af. Maar hoe? Een presentatie over de renovatie van een collectief rookgasafvoersysteem én over de toepassing van een duurzame energiebron zonder gas.

16.00 uur: afsluiting en borrel

17.00 uur: einde bijeenkomst